"To have another language is to possess a second soul."

Charlemagne

пятница, 17 ноября 2017 г.

Як вчити англійську по пісням?

Що може бути краще, ніж вчити англійську мову за піснями улюблених виконавців ?! Це захоплююче, корисно і досить незвично. Тому сьогодні я хочу запропонувати добірку ресурсів для справжніх меломанів. На цих сайтах ви зможете відточувати свої знання і насолоджуватися улюбленими хітами одночасно. Спробуємо?
Чому вам варто вивчати англійську з пісень?
Використовувати музику для вивчення англійської мови дійсно корисно, проте пісні не можуть замінити підручники і класичний курс навчання. Музику краще використовувати в якості додаткових занять англійською у вільний час як можливість поєднати приємне з корисним. Вчити англійську мову за піснями продуктивно, тому що ви:

1. Збільшуєте свій словниковий запас. Припустимо, ви перебуваєте на середньому рівні знань, розумієте тексти сучасних поп-виконавців і тут вирішуєте повернутися до «класики» і послухати, наприклад, Sting "Englishman in New York". З подивом ви розумієте, що його словниковий запас значно багатший, ніж ви очікували, і ви не знаєте, що означає notoriety, propriety, sobriety. Ось вам і можливість поповнити свій власний лексичний запас: випишіть собі незнайомі слова і фрази, вивчіть їх і здивуєте свого викладача англійської. До речі, завдяки римованим рядкам текст пісні і слова з неї запам'ятаються легше, ніж лексика з підручника.
2.  Вивчаєте ідіоми.  Слухаєте ви композицію "Numb" Linkin Park і на самому початку вас дивує рядок "... put under the pressure of walking in your shoes ..." Як це перевести? При дослівному перекладі виходить щось невиразне і абсолютно безглузде. А якщо ви подивіться в словник, то дізнаєтеся, що in someone's shoes - ідіома, яка означає «ставити себе на місце іншого», «розуміти почуття іншої людини». Думаємо, тепер ви точно не забудете цей вислів. Рекомендуємо відвідати цікавий сайт henry4school.fr, де є список пісень, які включають різні ідіоми англійської мови. Ви зможете почитати тексти цих композицій і вивчити нові вирази.
3. Покращуєте розуміння англійської на слух. Прослуховуючи будь-який матеріал англійською мовою, ви працюєте над аудіюванням. І пісні не виняток: улюблені хіти допоможуть звикнути до звучання англійської мови. Однак звичайне фонове прослуховування принесе мало користі. Нижче ви побачите докладну інструкцію про те, як правильно вчити англійську за піснями, щоб отримати максимум знань.
4. Вдосконалюєте вимову. Слухаючи гарну вимову, ми мимоволі копіюємо його і переносимо в власну мову. Так що якщо у вашого улюбленого виконавця зразкова мова, то, повторюючи за ним текст пісні, можна трохи поліпшити і власну вимову. Такі виконавці, як Sting, The Beatles, Chris de Burgh, The Rolling Stones, Pink Floyd, можуть бути непоганими «вчителями» фонетики для вас.
5. Вивчайте англійську в будь-якому місці. Пісні та тексти до них легко знайти в Інтернеті у вільному доступі, тому це один з найдоступніших прийомів вдосконалення англійської. До того ж ці матеріали ви можете без зусиль зберегти на телефон або планшет і працювати з ними в дорозі, машині, на пошті. Знайти тексти пісень можна на сайті lyrics.com або amalgama-lab.com.
6. Знайомитеся з іноземною культурою. Пісні завжди відображають менталітет, певні події в країні, настрої людей і т. Д. Таким чином, музика англійською може розповісти вам про панують в країні порядках, поглядах людей на життя і проблеми суспільства. Детальніше: http://englex.ru/6-websites-for-learning-english-with-songs/

Комментариев нет:

Отправить комментарий