"To have another language is to possess a second soul."

Charlemagne

четверг, 16 ноября 2017 г.


Цікаві факти про англійську мову.

1. Англійська мова, всупереч усталеній думці - не найпоширеніша мова в світі! Пальму першості тримає китайська мова, друге місце займає іспанська, ну а англійській належить лише скромна бронза.
2. Англійською написано понад 70 % сторінок в інтернеті.
3. Найкоротше повне речення в англійській мові – I am.
4. Найдовше слово англійської мови, букви якого не повторюються – uncopyrightable «не підлягає закону про авторське право».
5. Найдовше слово англійської мови, букви якого не повторюються – uncopyrightable «не підлягає закону про авторське право».

6. В наступному реченні звук [i:] передається 7-ма різними буквосполученнями: He believed Caesar could see people seizing the seas «Він вірив, що Цезар бачив людей, захоплюючих моря».
7. А чи знаєте Ви, що особливого в реченні The quick brown fox jumps over the lazy dog «Моторна коричнева лисиця перестрибує через ледачу собаку»? Це т. зв. «панграмма», тобто. пропозиція, яка містить всі 26 букв англійського алфавіту.
8. Англійське слово "set" є рекордсменом за кількістю значень: 44 основних значення     для дієслова, 17 основних значень для іменника і 7 основних значень для прикметника!
9. В англійській є чотири слова, які не мають жодної рими: month, orange, silver, purple.
10. "Almost" - найдовше слово англійської мови, в якому всі букви розташовані в алфавітному порядку.
11. Слово"queue" - єдине слово, чия вимова не зміниться, якщо прибрати останні 4 літери.
12. Англійські слова "salary" (заробітна плата) і "salad" (салат) походять від латинського "sal" (сіль). Перше слово виникло через те, що римським солдатам видавали дозвіл на купівлю солі, а друге - через те, що римляни любили солити зелень.
13. З 1932 по 1940 рік через друкарську помилку в словнику англійської мови існувало   слово, у якого не було значення. Це слово Dord, відоме як «слово-привид».
14. Такі англійські фрази як long time no see «сто років тебе не бачив(а)», no go «даремний» і no can do «це неможливо» відбулися шляхом буквального перекладу  відповідних китайських фраз.
15. Англійське слово slave (раб), має пряме відношення до слов'ян: у стародавні часи німецькі племена продавали представників слов'янських племен в рабство римлянам.
16.  Поки Ви читаєте цей текст, 700 мільйонів осіб в усьому світі вивчає англійську мову.

Комментариев нет:

Отправить комментарий